Welkom
Initiatiefnemers

 
 

Facebookpagina

 

 

Mireille

Wij wonen in een appartement waarbij we bijna op het schoolplein van de Narcis Querido kunnen kijken. Nadat onze eerste zoon geboren was, bedacht ik mij hoe fijn het zou zijn als hij straks naar school zou kunnen lopen. Geen drukke straat die ze over hoeven te steken en een groot schoolplein waar ze in de pauze en na school ook nog de ruimte hebben om te spelen. Helemaal nu ik weet dat het plein in 2014 in een nieuw jasje wordt gestoken.

Tijdens de scholeninfo avond raakte ik aan de praat met Maureen Boubaker, de directrice van de Narcis Querido. Mijn oudste zoon was toen net één en ik was zwanger van de tweede dus ik was meer aan het oriënteren. Maar haar enthousiasme zorgde ervoor dat ik bleef luisteren naar haar verhaal. Zij vertelde mij over het onderwijssysteem. De breinvriendelijke methode, een onderwijsmethode waarbij de ontvankelijkheid van het kind centraal staat, sprak mij enorm aan.

Na mijn gesprek met Maureen heb ik aangegeven dat ik wel geïnteresseerd was in de school, maar dat ik wel graag zou zien dat de school meer gemengd was. Was er geen ouderinitiatief? Ik ontving van haar een lijstje met geïnteresseerde ouders, maar daar was alles mee gezegd. In de weken daarna kreeg ik de kriebels en dacht; er moet iemand opstaan, want hier liggen kansen die we niet mogen laten liggen.

Aangezien ik wel houd van een uitdaging, ga ik deze graag aan, want ik heb het volste vertrouwen in dit initiatief. Narcis Querido ligt op een super locatie op een groot speelplein. Er wonen super veel jonge kinderen in de buurt. Kortom, het kan niet anders dat we binnenkort een gemengde school hebben. Toen heb ik twee buurtjes benaderd om eens actie te ondernemen. Samen met Elske en Martien, weet ik zeker dat we ervoor gaan zorgen dat dit initiatief slaagt.

 

Elske

Tijdens de zwangerschap wordt al van je verwacht om je vanaf een week of 12 in te schrijven bij een aantal kinderdagverblijven op de dagen dat ik bleef werken. Dat voelde zo raar, aangezien ik net pas aan het idee gewend was dat ik zwanger was. Net zo onnatuurlijk voelt het om nu al naar basisscholen te kijken waar onze kleine man straks naartoe kan. Hij is nu ruim anderhalf jaar en ik wil liever nog niet denken aan de dag dat ik hem voor het eerst naar de kleuterschool ga brengen. Maar je wilt natuurlijk het beste voor je kind en daar kun je (zeker in een multiculturele wijk) niet vroeg genoeg mee beginnen.

In eerste instantie zijn we er gewoon vanuit gegaan dat we op zoek moesten naar een school in een andere wijk. Die school op het plein verderop had niet onze voorkeur, omdat we op zoek waren naar een gemengde school. We zouden het namelijk vervelend vinden als ons zoontje zich anders zou voelen dan anderen, doordat hij niet dezelfde taal spreekt of thuis andere gewoontes heeft dan kinderen in zijn klas. Totdat mijn buurvrouw Mireille (medeoprichter) eens aan mij vroeg of ik samen met haar eens wilde nadenken over een ouderinitiatief voor de Narcis Querido. Hoe ideaal zou het zijn als onze jongens samen naar school kunnen lopen?

Door haar enthousiasme ben ik eens gaan praten met de directrice van Narcis Querido, Maureen Boubaker. Maureen vertelde me over het breinvriendelijke onderwijs en de pedagogiek van Narcis Querido, een manier van onderwijs waar ik mij alleen maar bij kon aansluiten. Dit gesprek gaf ons vertrouwen in de ambitie en motivatie van de school om er samen met het schoolbestuur een gemengde school van te maken. En gezien het grote aantal positieve reactie uit de buurt kan dit initiatief alleen maar slagen.

Samen met Martien en Mireille zijn we dit ouderinitiatief gestart. Prioriteiten voor ons zijn dat kinderen uit gelijksoortige gezinssituaties bij elkaar in de klas komen en het onderwijsniveau daarop aansluit. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de samenstelling van de klas een afspiegeling vormt van de wijk waarin we wonen.

 

En dit zijn we alle drie Mireille, Elske en Martien: