Impuls voorschool Narcis-Querido

Impuls verzorgt de voorschool bij OBS Narcis-Querido. Er zijn 2 groepen met peuters van 2,5 tot 4 jaar. Een groep bestaat uit vijftien peuters met twee pedagogisch medewerkers. Zij werken met Piramide; een speciale manier van spelen en leren tegelijk. Deze manier wordt ook gebruikt in groep 1 en 2 van de basisschool.

Speciaal voor ouders hebben we 1 oudercontactmedewerker. U zult haar regelmatig tegenkomen als u uw kind(eren) komt halen of brengen.

Spelen, leren, groeien. Peuters zijn van nature nieuwsgierig. Daarom stellen ze veel vragen. Ze leren en ontdekken de wereld door te spelen, te kijken, uit te proberen en elkaar te imiteren. Spelen geeft plezier.

Dus doen we dat op onze voorschool. We hebben veel speelgoed en we kennen veel leuke spelletjes. Het speelgoed en de spelletjes hebben we zo uitgezocht dat uw kind er altijd iets van leert. Dat is handig, want zo groeit uw kind rustig op tot het klaar is voor de basisschool. De basisschool zit in hetzelfde vertrouwde gebouw en in groep 1 en 2 doen ze hetzelfde als op de voorschool.

Wat heeft mijn kind eraan? Uw kind komt op de voorschool vooral om fijn te spelen met andere peuters in een vertrouwde en veilige omgeving. Tijdens het spelen, leert het ook:

  • Praten en luisteren

  • Omgaan met anderen

  • Kijken en leren

  • Plannetjes maken en uitvoeren

  • Oplossingen bedenken

  • Zelfstandig te zijn

  • Zelfvertrouwen te hebben

Ouders doen mee! Ouders spelen een belangrijke rol bij onze voorschool. U krijgt van de (oudercontact)medewerkers informatie over de activiteiten die we doen. U krijgt ook suggesties over wat u thuis zelf met uw kind kunt doen, zoals spelletjes en liedjes. En natuurlijk laten we u regelmatig weten hoe het gaat met de ontwikkeling van uw kind.

Bovendien kunt u meedoen aan de oudercursus “VVE-thuis”. De manier waarop u speelt en praat met uw kind, heeft veel invloed op de ontwikkeling van uw kind. In acht bijeenkomsten van “VVE-thuis” leert u wat u thuis kunt doen om uw kind te ondersteunen en te stimuleren.

Meer informatie & aanmelden

Impuls

020 515 88 00

www.impuls.nl/voorscholen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.